Листно хранене с премиум торове от Complesal

Листно хранене с премиум торове от Complesal

фев. 1, 2024 | торове Complesal

Листното подхранване подобрява доставката и усвояването на хранителни вещества. To е най-бързият начин за директно доставяне на хранителни вещества до вашите растения. Хранителните вещества се разтварят във вода и се прилагат директно върху частите на растението, където са необходими.

Този метод се превърна в утвърдена техника по света на всички важни селскостопански и градинарски пазари. В сравнение с почвените приложения, листното подхранване е много по-ефективно. Почвените приложения не могат да бъдат заменени изцяло, но значителна част от нуждите на растенията се задоволяват чрез листно подхранване. Това важи особено за микроелементите или в моментите на пикова необходимост.

Листното подхранване е полезно при неблагоприятни почвени и метеорологични условия, тъй като не зависи от ограниченото усвояване на хранителни вещества през кореновата система. Доброто подхранване чрез листната маса изгражда по-енергично кореновата система.Само добре подхранените растения осигуряват високо качество и високи добиви и са в състояние да устоят на стресови фактори.

Листното подхранване е особено необходимо при следните условия:

  • Видими и латентни хранителни дефицити
  • Висока нужда от хранителни вещества и недостатъчно усвояване от корените
  • Недостатъчно разпределение на хранителните вещества в растението
  • Условия на физиологичен стрес (екстремни климатични условия, напр. замръзване, щети от суша, пръскане с пестициди и много други)

Ние от Гранд Агро България се грижим за марките, които използвате, затова предлагаме пълна гама от отлични, международно признати продукти. С първокласните продукти от нашия каталог, ние искаме да ви предложим отлично обслужване и поддръжка. Нашата вяра в предоставянето на маркови продукти, които са добре познати на специализираните пазари на торове, гарантира качествена продукция и високи добиви.

С продуктите на Complesal получавате много повече от торове. С отдаденост в иновациите и новите технологии, в лицето на Complesal имате ангажиран и надежден партньор с повече от 80 години опит и ноу-хау в листното хранене на растенията.

Mike Bryan

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type

0 коментара