Листно торене: Кои продукти са подходящи за нашите култури?

фев. 1, 2024 | торове Complesal

Листното подхранване подобрява доставката и усвояването на хранителни вещества. To е най-бързият начин за директно доставяне на хранителни вещества до вашите растения. Хранителните вещества се разтварят във вода и се прилагат директно върху частите на растението, където са необходими.

Този метод се превърна в утвърдена техника по света на всички важни селскостопански и градинарски пазари. В сравнение с почвените приложения, листното подхранване е много по-ефективно. Почвените приложения не могат да бъдат заменени изцяло, но значителна част от нуждите на растенията се задоволяват чрез листно подхранване. Това важи особено за микроелементите или в моментите на пикова необходимост.

Листното подхранване е полезно при неблагоприятни почвени и метеорологични условия, тъй като не зависи от ограниченото усвояване на хранителни вещества през кореновата система. Доброто подхранване чрез листната маса изгражда по-енергично кореновата система.Само добре подхранените растения осигуряват високо качество и високи добиви и са в състояние да устоят на стресови фактори.

Листното подхранване е особено необходимо при следните условия:

  • Видими и латентни хранителни дефицити
  • Висока нужда от хранителни вещества и недостатъчно усвояване от корените
  • Недостатъчно разпределение на хранителните вещества в растението
  • Условия на физиологичен стрес (екстремни климатични условия, напр. замръзване, щети от суша, пръскане с пестициди и много други)

Ние от Гранд Агро България се грижим за марките, които използвате, затова предлагаме пълна гама от отлични, международно признати продукти. С първокласните продукти от нашия каталог, ние искаме да ви предложим отлично обслужване и поддръжка. Нашата вяра в предоставянето на маркови продукти, които са добре познати на специализираните пазари на торове, гарантира качествена продукция и високи добиви.

С продуктите на Complesal получавате много повече от торове. С отдаденост в иновациите и новите технологии, в лицето на Complesal имате ангажиран и надежден партньор с повече от 80 години опит и ноу-хау в листното хранене на растенията.

0 коментара